Bugun...



ŞEHİTLİK MÜZESİ AÇILIYOR

Aksaray Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan şehitlik müzesinin açılışı önceki dönem Milli Savunma Bakanı, Kayseri Milletvekili Hulusi Akar’ın katılımıyla pazartesi günü saat 16:00’da gerçekleşecek.

facebook-paylas
Tarih: 04-11-2023 12:14

ŞEHİTLİK MÜZESİ AÇILIYOR

BAŞKAN DİNÇER; “ŞEHİTLERİMİZİN AZİZ HATIRALARI BU MÜZEDE SERGİLENECEK”

Aksaray’ın ilk şehitler müzesi olma özelliği taşıyan müzede vatan için kanlarını toprağa dökmüş şehitlerimizin fotoğrafları, hayat hikayeleri ve eşyaları sergilenecek. Evrah kabristanlığı girişinde 400 metrekarelik alanda oluşturulan müze içerisinde 15 Temmuz şehitleri koridoru, sinevizyon odası, anı odası ve şehitler koridoru da yer alıyor.

 

Açılış öncesi açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer şu görüşlere yer verdi. “Anadolu topraklarımızın her karışı şehit kanlarımızla sulanmıştır. Dinimiz yüce İslam'da peygamberlikten sonra en büyük mertebe olan şehitlik mertebesidir. Bizler için çok kutsal olan aziz şehitlerimizin hatıralarının ebediyete kadar yaşatılması, bağımsızlık ve vatan uğruna verilen mücadelenin iyi bilinip geleceğe aktarılması adına şehitlik müzemiz çok anlamlı bir görev üstlenecek.

 

Önceki dönem Milli Savunma Bakanımız Kayseri Milletvekilimiz Sayın Hulusi Akar beyin katılımıyla gerçekleşecek açılış törenimize kıymetli hemşerilerimize de davet ediyorum. Bu vesileyle vatan topraklarını bize emanet eden tüm şehitlerimizi rahmetle anarken gazilerimize de sağlık selamet diliyorum" diye konuştu.




Kaynak: aksarayilkhaber

Editör: aksarayilkhaber




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER AKSARAY Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI